javascript:void(0) 是什么意思?

liufeigege 2010-08-12 09:23:32
<a href="javascript:void(0)" onclick="openWin(3,this)">php自学网</a>
这里的javascript:void(0) 是什么意思啊,请高手指教。拜谢。
...全文
217429 27 打赏 收藏 转发到动态 举报
写回复
用AI写文章
27 条回复
切换为时间正序
请发表友善的回复…
发表回复
Minirain2012 2013-01-09
  • 打赏
  • 举报
回复
很好。。很强大、、
灬重来灬 2012-12-18
  • 打赏
  • 举报
回复
学习学习了。感谢楼主
b_what_u_wanna_b_8 2012-12-07
  • 打赏
  • 举报
回复
哎 我今天才来围观
kiwill 2012-07-26
  • 打赏
  • 举报
回复
裤衩都没,表示很无力啊
cy_42 2012-07-25
  • 打赏
  • 举报
回复
javascript:void(0);表示告诉它(<a>)执行js代码!
qq125540043 2011-11-29
  • 打赏
  • 举报
回复
懂了,谢谢
  • 打赏
  • 举报
回复
又学到一个知识了
sgzlm456 2011-07-12
  • 打赏
  • 举报
回复
努力学习
XYRGASYX 2010-08-13
  • 打赏
  • 举报
回复
努力学习
iLove9ouHenry 2010-08-13
  • 打赏
  • 举报
回复
围观。。。。
phonenix66 2010-08-13
  • 打赏
  • 举报
回复
又学到一个知识了
l6801567 2010-08-13
  • 打赏
  • 举报
回复

void
The void operator returns undefined for any value. This is typically used to avoid outputting a value
that shouldn’t be output, such as when calling a JavaScript function from an HTML <a> element. To do
this properly, the function cannot return a valid value; otherwise the browser erases the page and displays
only the result of the function. For example:
<a href=”javascript:window.open(‘about:blank’)”>Click Me</a>
If you place this line of code into an HTML page, and click the link, you see “[Object]” printed on the
screen (Figure 2-3). This occurs because window.open() returns a reference to the newly opened window
(this and other methods of the window are discussed further in Chapter 5, “JavaScript in the
Browser”). That object is then converted to a string for display.
To avoid this, use the window.open() call with the void operator:
<a href=”javascript:void(window.open(‘about:blank’))”>Click Me</a>
This makes the window.open() call return undefined, which is not a valid value and is not displayed
in the browser window. Remember, functions that have no return value actually return undefined.

说下,主要是说如果href属性有返回值,brower就会erase 当前页面,并显示返回值
,可以用返回值undefined来阻止这种默认行为,
void(window.open)返回undefined
tankinc 2010-08-13
  • 打赏
  • 举报
回复
努力学习
CharmScorpioMan 2010-08-13
  • 打赏
  • 举报
回复
一般都是用作 实现 如下功能,当点击一个超链接的时候,不想出发超链接自带的动作,而触发自定义的js方法,一般与onclick 一起出现。如果不写void(0)点击超链接时候虽然调用js方法,但是也会出现一个弹出页面。
imaf 2010-08-12
  • 打赏
  • 举报
回复
void 运算符对任何值都返回 undefined,通常用来阻止浏览器默认行为。
root_lee 2010-08-12
  • 打赏
  • 举报
回复
唉,我只能来围观下
hoojo 2010-08-12
  • 打赏
  • 举报
回复
<a href="javascript:void(0)">该连接无任何操作,和普通文本效果一样。只会显示一个鼠标手型样式
如果换成#号,在本地文件夹中打开后点击链接,会打开当前文件夹。在应用服务器中http方式打开的
会是当前页面,有些浏览器会连接到当前页面,相当于刷新一次。有些则无然后操作
<a href="javascript:void(0)">
<a href="javascript:return fasle;">效果类似
qingralf 2010-08-12
  • 打赏
  • 举报
回复
按等级排列.速度!呵呵
WebAdvocate 2010-08-12
  • 打赏
  • 举报
回复
表示一个死链接,点击后没任何效果。
为了是消除点击事件后的 A 标签默认的跳转事件
也可以使用<a href="#" onclick="openWin(3,this);return false;">XXXXX</a>代替
以上方式通过事件中的 return false;来阻止元素默认事件的执行,我觉得从可用性和可读性上比<a href="javascript:void(0)" onclick="openWin(3,this)">php自学网</a>好
真哥哥 2010-08-12
  • 打赏
  • 举报
回复
一个是两个钻,一个是两个星,我就几个裤衩,不敢言语!
加载更多回复(4)

87,915

社区成员

发帖
与我相关
我的任务
社区描述
Web 开发 JavaScript
社区管理员
  • JavaScript
  • 无·法
加入社区
  • 近7日
  • 近30日
  • 至今
社区公告
暂无公告

试试用AI创作助手写篇文章吧