help! I'm new.

weixin_39376810 2017-07-07 11:33:13
type
TForm2 = class(TForm)
first: TEdit;
second: TEdit;
Button1: TButton;
third: TEdit;
procedure Button1Click(Sender: TObject);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form2: TForm2;

implementation

{$R *.fmx}

procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
var

first:integer;
second:integer;
third:integer;
begin
third:=first+second;
end;

end.
...全文
343 7 打赏 收藏 转发到动态 举报
写回复
用AI写文章
7 条回复
切换为时间正序
请发表友善的回复…
发表回复
hongss 2017-07-09
  • 打赏
  • 举报
回复
引用 楼主 weixin_39376810 的回复:
type TForm2 = class(TForm) first: TEdit; second: TEdit; Button1: TButton; third: TEdit; procedure Button1Click(Sender: TObject); private { Private declarations } public { Public declarations } end; var Form2: TForm2; implementation {$R *.fmx} procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject); var first:integer; second:integer; third:integer; begin third:=first+second; end; end.
procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
var
//最好能让变量和控件名称有所区别,方便自己和他人阅读程序,增加程序的可读性
n_first:integer;
   n_second:integer;
      n_third:integer;
begin
//可以这样做
//先把first Edit里边的内容(字符串),转化成整数
  n_first:= strtointdef(first.text,0);  //防止first Edit 内容为空时出错,所以选用StrToIntDef函数
//同理 second Edit
  n_second := strtointdef(second.text,0);
//然后,相加
  n_third:= n_first+n_second;
//最后把n_third 的值变成 字符串,放到third Edit 里显示
 third.Text := IntToStr( n_third );
end;

end.
doloopcn 2017-07-09
  • 打赏
  • 举报
回复
you'd better use Delphi 6 to begin your study. Because in Delphi6 you can search for every functions and procedures helps,just press F1 for help.it is the fast way for your study ,just try it
qq_37299485 2017-07-08
  • 打赏
  • 举报
回复
你这样定义的变量和Edit名字相同,不感觉很复杂吗?
jjpweb 2017-07-08
  • 打赏
  • 举报
回复
third.text:=inttostr(strtointdef(first.text,0)+strtointdef(second.text,0));
tanqth 2017-07-08
  • 打赏
  • 举报
回复
procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject); begin third.text:=inttostr(strtointdef(first.text,0)+strtointdef(second.text,0)); end;
weixin_39376810 2017-07-08
  • 打赏
  • 举报
回复
first,second and third already change property to integer,. why still have to use so many code?
weixin_39376810 2017-07-08
  • 打赏
  • 举报
回复
looks like doesn't help!

16,748

社区成员

发帖
与我相关
我的任务
社区描述
Delphi 语言基础/算法/系统设计
社区管理员
  • 语言基础/算法/系统设计社区
加入社区
  • 近7日
  • 近30日
  • 至今
社区公告
暂无公告

试试用AI创作助手写篇文章吧