添加菜单到右键

vannysleo 2004-01-31 10:11:56
Dear all,

I want to write a very simple program that outputs the a shortcut's target
path into clipboard. For instance, there is a shortcut for ultraedit on my
desktop, right click it and a context menu with a menu item called "copy
path" pops up.

I'd like to write this app as a run-once-and-exit program, i.e. not stay in
memory.

I only had basic MFC experience and have not written any "No UI"
applications. Please give me some advise or links to sample sources codes.
Thanks a lot!

Regards

--

F.Hou (Leo)
...全文
17 5 打赏 收藏 转发到动态 举报
写回复
用AI写文章
5 条回复
切换为时间正序
请发表友善的回复…
发表回复
vannysleo 2004-01-31
  • 打赏
  • 举报
回复
run-once-and-exit 是说想做成winrar的“添加到xxx.rar”这样的效果,选择了以后运行winrar压缩完以后winrar退出。主要在于怎么把菜单项注册进去,然后我的app里面怎么得到用户点击的那个文件的路径

达人帮忙啊,谢谢


taianmonkey 2004-01-31
  • 打赏
  • 举报
回复
run-once:
you can add the code to InitInstance() function:
HANDLE g_hMutex;
g_hMutex = CreateMutex(0,FALSE,_T("This is my run once exam"));
if(g_hMutex)
{
if(GetLastError()==ERROR_ALREADY_EXISTS)
{
AfxMessageBox(_T("Has Running!"));
return;
}
}

jennifergiant 2004-01-31
  • 打赏
  • 举报
回复
添加应该可以
我在注册表里删除过
反之添加就ok了
具体的忙我就帮不上了
vannysleo 2004-01-31
  • 打赏
  • 举报
回复
怎么把菜单项添加到系统的右键里面而不是我的app里面?在用户右键点某个快捷方式的时候我的程序没有运行
是不是要在注册表里弄一下?
jennifergiant 2004-01-31
  • 打赏
  • 举报
回复
鼠标右键菜单:响应WM_CONTEXTMENU
CMenu m_pMenu;
m_pMenu.LoadMenu(IDR_MENU);
CMenu *pMenu;
pMenu = m_pMenu.GetSubMenu(0);
pMenu->TrackPopupMenu(TPM_LEFTALIGN | TPM_RIGHTBUTTON, point.x, point.y, this);

15,471

社区成员

发帖
与我相关
我的任务
社区描述
VC/MFC 进程/线程/DLL
社区管理员
  • 进程/线程/DLL社区
加入社区
  • 近7日
  • 近30日
  • 至今
社区公告
暂无公告

试试用AI创作助手写篇文章吧