简单问题等高手

For_suzhen 2006-11-08 01:08:56
想通过js函数在某个Select表单里面添加option,但是不知道<option value="aa">bbb</option>中的 bbb是这个option对象(或者说是节点)的什么属性呢?
...全文
173 8 打赏 收藏 转发到动态 举报
写回复
用AI写文章
8 条回复
切换为时间正序
请发表友善的回复…
发表回复
zhansen_7030 2006-11-09
  • 打赏
  • 举报
回复
innerText
sh_city 2006-11-08
  • 打赏
  • 举报
回复
是text属性
btbtd 2006-11-08
  • 打赏
  • 举报
回复
Availability

JavaScript 1.0; enhanced in JavaScript 1.1
Inherits from/Overrides

Inherits from HTMLElement
Synopsis
select.options[i]

Constructor

In JavaScript 1.1, Option objects can be dynamically created with the Option( ) constructor, as follows:
new Option(text, value, defaultSelected, selected)

Arguments
text

An optional string argument that specifies the text property of the Option object.
value

An optional string argument that specifies the value property of the Option object.
defaultSelected

An optional boolean argument that specifies the defaultSelected property of the Option object.
selected

An optional boolean argument that specifies the selected property of the Option object.
For_suzhen 2006-11-08
  • 打赏
  • 举报
回复
谢了,试试之后晚上给分
peilianhai 2006-11-08
  • 打赏
  • 举报
回复
<html>
<body>
<form id=form1>
<script>
function creopt(){
var obj,obj1;
obj=document.all.sel;
obj[obj.length]=new Option("bbbb", "vv", false, false);
}
</script>
<select id=sel name=sel>
<option id=aaa value=aaa>aaa</option>
</select>
<input type=button value="create" onclick="javascript:creopt();">
<input type=button value="check" onclick="alert(document.all.sel.value);">
</form>
</body>
</html>
peilianhai 2006-11-08
  • 打赏
  • 举报
回复
text属性!
new Option(text, value, defaultSelected, selected)

myvicy 2006-11-08
  • 打赏
  • 举报
回复
<select onchange=alert(this.options[this.selectedIndex].text)>
<option value=c>aaa</option>
<option value=c1>aaa1</option>
</select>
For_suzhen 2006-11-08
  • 打赏
  • 举报
回复
其中可以知道value的属性,有人说bbb是 text属性?或label属性,都不行,急死了

87,907

社区成员

发帖
与我相关
我的任务
社区描述
Web 开发 JavaScript
社区管理员
  • JavaScript
  • 无·法
加入社区
  • 近7日
  • 近30日
  • 至今
社区公告
暂无公告

试试用AI创作助手写篇文章吧