如何用ODP.net(Oracle.DataAccess.Client非System.Data.OracleClient)生成类型化的DataSet?

SysPlus 2006-10-18 03:38:23
如题
...全文
1030 4 打赏 收藏 转发到动态 举报
写回复
用AI写文章
4 条回复
切换为时间正序
请发表友善的回复…
发表回复
SysPlus 2006-10-20
  • 打赏
  • 举报
回复
PrepareCommand??? --;

自己写的数据库访问类吧?
li01bin 2006-10-19
  • 打赏
  • 举报
回复
/// <summary>
/// Execute a OracleCommand (that returns a resultset) against the specified OracleConnection
/// using the provided parameters.
/// </summary>
/// <remarks>
/// e.g.:
/// DataSet ds = ExecuteDataset(conn, CommandType.StoredProcedure, "GetOrders", new OracleParameter("@prodid", 24));
/// </remarks>
/// <param name="connection">a valid OracleConnection</param>
/// <param name="commandType">the CommandType (stored procedure, text, etc.)</param>
/// <param name="commandText">the stored procedure name or PL/SQL command</param>
/// <param name="commandParameters">an array of SqlParamters used to execute the command</param>
/// <returns>a dataset containing the resultset generated by the command</returns>
public static DataSet ExecuteDataset(OracleConnection connection, CommandType commandType, string commandText, params OracleParameter[] commandParameters)
{
//create a command and prepare it for execution
OracleCommand cmd = new OracleCommand();
PrepareCommand(cmd, connection, (OracleTransaction)null, commandType, commandText, commandParameters);

//create the DataAdapter & DataSet
OracleDataAdapter da = new OracleDataAdapter(cmd);
DataSet ds = new DataSet();

//fill the DataSet using default values for DataTable names, etc.
da.Fill(ds);

// detach the OracleParameters from the command object, so they can be used again.
cmd.Parameters.Clear();

//return the dataset
return ds;
}

SysPlus 2006-10-18
  • 打赏
  • 举报
回复
高手呢?
Eric_1999 2006-10-18
  • 打赏
  • 举报
回复
不懂。up

17,078

社区成员

发帖
与我相关
我的任务
社区描述
Oracle开发相关技术讨论
社区管理员
  • 开发
  • Lucifer三思而后行
  • 卖水果的net
加入社区
  • 近7日
  • 近30日
  • 至今
社区公告
暂无公告

试试用AI创作助手写篇文章吧